2014. június 4., szerda

Olasz töltött cipó

A sztori: A receptet húsvét alkalmából készítettem, a Pinterest.com-on inspirálódtam, illetve a kedvenc olasz oldalamon. Nagyon finom lett! 

Hozzávalók:
  • 1 kilós nagy magos cipó
  • 150 g akármilyen füstölt sonka vagy bacon
  • 100 g félkemény sajt (például trappista)
  • 50 g vaj
  • oregánó
  • 1 kápiapaprika


Elkészítés:
  1. Vegyünk egy nagyobb vekni cipót, én kölescipót használtam. Vágjuk be óvatosan majdnem végig keresztbe és hosszába.
  2. A vajat olvasszuk fel, szórjunk bele 3-4 csipetnyi oregánót, majd a ¾-ét kenjük a cipó réseibe.
  3. Töltsük meg a cipót sonkával, vékony lapokra vágott sajttal, pár vékony csík paprikával.
  4. A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, a cipó tetejét kenjük meg a maradék vajjal, majd toljuk be a sütőbe kb 20-25 percre.
  5.  Amikor szép ropogósra sült kivesszük, és melegen tálaljuk a vendégeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése