A sztori: A receptet húsvét alkalmából készítettem, a Pinterest.com-on inspirálódtam, illetve a kedvenc olasz oldalamon. Nagyon finom lett!
Hozzávalók:
- 1 kilós nagy magos cipó
- 150 g akármilyen füstölt sonka vagy bacon
- 100 g félkemény sajt (például trappista)
- 50 g vaj
- oregánó
- 1 kápiapaprika
Elkészítés:
- Vegyünk egy nagyobb vekni cipót, én kölescipót használtam. Vágjuk be óvatosan majdnem végig keresztbe és hosszába.
- A vajat olvasszuk fel, szórjunk bele 3-4 csipetnyi oregánót, majd a ¾-ét kenjük a cipó réseibe.
- Töltsük meg a cipót sonkával, vékony lapokra vágott sajttal, pár vékony csík paprikával.
- A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, a cipó tetejét kenjük meg a maradék vajjal, majd toljuk be a sütőbe kb 20-25 percre.
- Amikor szép ropogósra sült kivesszük, és melegen tálaljuk a vendégeknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése