2013. november 8., péntek

Csirke Wrap

A sztori:
Sosem csináltam még otthon wrapot, de most eljött az ideje, hogy kipróbáljam. És azt kell mondjam, nagyon jól sikerült, sokkal jobb, mint bármely étteremben, azt tehetek bele, amit csak szeretnék. Én ez alkalommal zöld wrapot készítettem.


Hozzávalók:



A wraphoz:

  • 150 g zabliszt
  • 50 g zabpehely
  • 30 g vaj
  • 1 csipet só
  • 0,5 tk sütőpor
  • 5 dl víz
  • 50 g spenót
  • 2 tk szezámmag
A töltelékhez:
  • 50 dkg csirkemell
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tasak gyros fűszerkeverék
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek fokhagyma-fűszersó
  • 2 paradicsom
  • 1 répa
  • 50 g spenót
  • 1 kápiapaprika
Instrukciók:

Elkészítjük a wrapot: ez tulajdonképpen egyfajta tortillatészta, állaga hasonlít a palacsintához. A zablisztet, zabpelyhet, vajat, sót, sütőport egy tálba öntjük, és hozzáadjuk a vizet fokozatosan, amíg palacsintatészta állaga nem lesz. Utólag hozzáadjuk a leturmixolt spenótleveleket (vagy parajkrémet) és a szezámmagot. Állni hagyjuk 10 percre, majd palacsintaserpenyőben vékonyan kisütjük. Ebből a mennyiségből kb 4-5 kb jön ki.

Elkészítjük a tölteléket: a csirkemellet csíkokra vágjuk, és a gyros fűszersóval és olívaolajjal besózzuk, majd hagyjuk ezt is 10 percig állni. Közben a kívánt zöldségeket előkészítjük: felvágjuk a paradicsomot, lereszeljük a répát, megmossuk a spenótot stb... a variációk száma végtelen, aki szereti, tehet bele hagymát, uborkát, cukkinit, kukoricát... ami a spájzban van.
Kevés olajon kisütjük a csirkemell-csíkokat, megpirítjuk, és már készülhet is a csodálatos csirke wrap.
Öntetet is készíthetünk hozzá: tejfölhöz adunk fokhagyma fűszersót, sót, borsot ízlés szerint, és már locsolhatjuk is a szendvicsünkbe.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése