2013. november 3., vasárnap

Spenótgolyó

A sztori:

Kaptam egy nagy zacskó spenótot, és megpróbáltam valami izgalmas módon felhasználni. A Pinteresten nézelődtem recept után. Ajánlom mindenkinek, aki nem egyszerűen receptet, hanem szép, ízlésesen tálalt és fotózott kaját szeretne készíteni. Egy házibulin tálaltam fel friss sárgarépával és mártogatóssal, azonnal elfogyott!

Hozzávalók:


  • 1 fej vöröshagyma
  • 20 dkg spenótlevél
  • 3 tojás
  • 100 g reszelt parmezán
  • 2 tk fokhagymasó
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • bors
Instrukciók:
A vöröshagymát apróra vágjuk, a spenótot megmossuk alaposan és azt is apróra vágjuk, majd összeöntjük őket egy tálba. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, tojást, sót, borsot és parmezánt, majd összegyúrjuk a masszát. 
A sütőt 200°C-ra előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszából vizes kézzel golyókat formázunk. Kb 20-30 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirulnak a golyócskák, majd friss sárgarépával, mártogatóssal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése