2013. november 20., szerda

Zöldséges lencsével töltött gömbcukkini

A sztori: 
Az utolsó szál cukkinit is el akartam használni, ami termett a kertünkben a nyáron, így kitaláltam ezt a teljesen saját kreációt, és az igazat megvallva még finom is lett :D

Hozzávalók:


  • 2 nagyobb gömbcukkini és 2 nagyobb cukkini
  • fél padlizsán
  • 3 nagy paradicsom
  • 1 répa
  • 6 nagy db csiperkegomba
  • 25 dkg gersli
  • 25 dkg lencse
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj
  • szójaszósz
  • oregánó
  • 20 dkg mozzarella



Instrukciók:
A hagymát felkockázzuk és olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a gerslit és a lencsét, ezeket az olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük bőséges vízzel, erősen megsózzuk, és egy óráig főzzük. Közben előkészítjük a zöldségeket: a cukkiniket kibelezzük, majd kb 3 percre forró vízben dobjuk őket, hogy megpuhuljanak, és félretesszük őket. Az összes többi zöldséget felkockázzuk, és amikor a lencse már elég puha, hozzáadjuk a főzethez, fűszerezzük borssal, oregánóval és fokhagymával izlés szerint, és további 15 percig főzzük. Lényeges, hogy a víz nagyjából főjön el a töltelékről, ha túl vizes, akkor a tölteléket szűrjük le. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráhelyezzük a cukkiniket, és a töltekékkel bőségesen megtöltjük, majd 25 percre a tetejével együtt a sütőbe tesszük. Ezután kivesszük, a felkockázott mozzarellával megszórjuk, és újabb 15 percig sütjük, mostmár a cukkinitető nélkül. Köretként vagy magában is tálalható, nagyszerű vitaminbomba!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése