A sztori:
Az utolsó szál cukkinit is el akartam használni, ami termett a kertünkben a nyáron, így kitaláltam ezt a teljesen saját kreációt, és az igazat megvallva még finom is lett :D
Hozzávalók:
- 2 nagyobb gömbcukkini és 2 nagyobb cukkini
- fél padlizsán
- 3 nagy paradicsom
- 1 répa
- 6 nagy db csiperkegomba
- 25 dkg gersli
- 25 dkg lencse
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
- szójaszósz
- oregánó
- 20 dkg mozzarella
Instrukciók:
A hagymát felkockázzuk és olívaolajon megdinszteljük, majd
hozzáadjuk a gerslit és a lencsét, ezeket az olajon enyhén megpirítjuk, majd
felöntjük bőséges vízzel, erősen megsózzuk, és egy óráig főzzük. Közben
előkészítjük a zöldségeket: a cukkiniket kibelezzük, majd kb 3 percre forró
vízben dobjuk őket, hogy megpuhuljanak, és félretesszük őket. Az összes többi
zöldséget felkockázzuk, és amikor a lencse már elég puha, hozzáadjuk a
főzethez, fűszerezzük borssal, oregánóval és fokhagymával izlés szerint, és
további 15 percig főzzük. Lényeges, hogy a víz nagyjából főjön el a
töltelékről, ha túl vizes, akkor a tölteléket szűrjük le. A sütőt előmelegítjük
180°C-ra, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, ráhelyezzük a cukkiniket, és a
töltekékkel bőségesen megtöltjük, majd 25 percre a tetejével együtt a sütőbe
tesszük. Ezután kivesszük, a felkockázott mozzarellával megszórjuk, és újabb 15
percig sütjük, mostmár a cukkinitető nélkül. Köretként vagy magában is
tálalható, nagyszerű vitaminbomba!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése