2013. november 28., csütörtök

Tárkonyos gombakrémleves


 A sztori:
Gomba imádatom mit sem változott, még javában tombol az ősz, és nem bírok betelni a gombakrémlevessel. Próbáljátok ki tárkonyosan is.

Hozzávalók:
  •  500 g csiperkegomba
  • 3 nagy krumpli
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 zöldségleves kocka
  • 1 tk só
  •  2 tk tárkony
  •  kis bors
  •  3 dl főzőtejszín
  •  olívaolaj


Instrukciók:


A felkockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, közben a gombát is felszeleteljük, nem kell túl apróra, és hozzáadjuk a hagymához, majd együtt pároljuk őket, míg a gomba levet nem ereszt. Ezek után hozzáadjuk a felkockázott krumplit, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a leveskockát és a tárkonyt, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, kb 10 percig főzzük a levesünket. Amikor minden hozzávaló megpuhult, kézi mixerrel leturmixoljuk az egészet, a végén adjuk hozzá a tejszínt, és még 2 percig főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése