Hozzávalók:
|
- 500 g csiperkegomba
- 3 nagy krumpli
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 zöldségleves kocka
- 1 tk só
- 2 tk tárkony
- kis bors
- 3 dl főzőtejszín
- olívaolaj
Instrukciók:
A felkockázott hagymát
olívaolajon megdinszteljük, közben a gombát is felszeleteljük, nem kell túl
apróra, és hozzáadjuk a hagymához, majd együtt pároljuk őket, míg a gomba levet
nem ereszt. Ezek után hozzáadjuk a felkockázott krumplit, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk
a leveskockát és a tárkonyt, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, kb 10
percig főzzük a levesünket. Amikor minden hozzávaló megpuhult, kézi mixerrel
leturmixoljuk az egészet, a végén adjuk hozzá a tejszínt, és még 2 percig
főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése