2013. november 30., szombat

Diós brownie

A sztori:

Vendégek érkeztek hozzánk messziföldről, és hirtelen össze kellett ütnöm egy sütit...plusz volt egy rakás dió itthon, és ez lett az eredmény!

Hozzávalók:
  • 100 g étcsoki
  • 1 bögre durván tört dió
  • 110 g vaj
  • 220 g kristrálycukor
  • 80 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • fél csomag vaníliacukor
  • 2 nagy tojás
  • 1 kk sütőpor
  • 1 csipet só


Elkészítés:


A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a sárgáját, és tovább verjük robotgéppel. A vajat és a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzáadjuk a tojáshabhoz, az összes többi hozzávalóval együtt, jól összedolgozzuk. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük, egy 20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral. Amikor a masszánk készen van, hozzáadjuk a durvára tört diót, jól beleforgatjuk, és az egész masszát a tepsibe öntjük. A sütőben pontosan 20 percig sütjük, a brownie közepének folyósnak kell lennie, ettől ne ijedjünk meg, hagyjuk kihülni, utána szeleteljük fel. A csípős ízek kedvelői tehetnek a masszába egy kis chiliport, ez nagyon megdobja a brownie ízét!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése