2014. április 21., hétfő

Tojás burgonyafészekben

A sztori: A receptet húsvét alkalmából készítettem, a Pinterest.com-on inspirálódtam, az eredmény pedig magáért beszél!
Hozzávalók:
  • 40 dkg burgonya
  • 3 tojás
  • pár levél medvehagyma
  • kechup
  • majonéz
  • napraforgóolaj a sütéshez
  • Piros Arany


Sütéshez: 1 nagyobb és egy kisebb szűrő (8 és 10 cm átmérőjűek)

Instrukciók:
  1. Hámozzuk meg a krumplit, majd nagylyukú reszelőn reszeljük le. Melegítsünk egy kisebb edényben olajat. A nagyobb szűrőbe tegyünk egy marék reszelt krumplit, majd oszlassuk el fészek formára, helyezzük rá a kisebb szűrőt, nyomjuk le és így süssük ki a fészket a forró olajban. Ha készen van, óvatosan távolítsuk el a fészket a szűrőről, helyezzük nedvszívó papírra.
  2. Főzzünk ki 3 tojást vízben 12 perces keménységűre.
  3. A medvehagymát, vagy akármilyen zöld salátát vágjuk apróra, ez lesz a fű a kosárkában
  4.  A kechupot és a majonézt fele-fele arányban keverjük össze, és kenjük a kosár aljára, ez fogja odaragasztani a zöldet.
  5. Állítsuk össze a húsvéti kosárkát, aki pedig szereti, a tojás közepét díszítse egy pötty Piros Arannyal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése