2014. április 12., szombat

Répakrémes és baconos roló


A sztori:
A húsvéti készülődés második üteme: most a kalácsok mellett finom répahabos rolót készítettem, mely isteni, könnyű lakoma vegáknak (is). Azonban gondoltam a fiú vendégekre, akik inkább a húsért jönnek, így a répakrém mellett baconos roló is került az asztalra. Az reform konyha hívei tölthetik a rolókat füstölt-főtt sonkával is ;)
Hozzávalók:

  • 1 csomag  leveles tészta
  • 30 dkg sárgarépa
  • 1 tömlős krémsajt
  • 1 tojás sárgája
  • 1 zöldhagyma
  • 3-4 szelet bacon
  •  
  • habroló vagy gúla forma

Elkészítés:
  1. A sárgarépát meghámozzuk és aprítóban ledaráljuk, majd hozzáadjuk a krémsajtot. Hűtőbe tesszük, hogy a krém megkeményedjen.
  2. A leveles tésztát kicsomagoljuk és hosszanti irányba 1,5 cm-es csíkokat vágunk. Ezeket a csíkokat a gúla vagy habroló formára feltekerjük úgy, hogy egy körülbelüli répa formát kapjuk, a rétegek fedjék egymást.
  3. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és arra helyezzük a formára csavart rolókat. A tetejüket megkenjük tojás sárgájával, és sütőben 20 percig sütjük.
  4. Amikor kihűltek, a rolókat megtöltjük a répakrémmel, illetve ízlés szerint tölthetjük baconnal is. A répa hatás kedvéért a zöldhagyma szárából formázzuk meg a répa zöldjét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése