A sztori:
Kedvenc krémlevesem, melyek feldobtam egy kis maradék pestoval és pirítottam hozzá kenyérkockákat.
Hozzávalók:
- 1 db brokkoli (nagy fej)
- 3 közepes db burgonya
- 2 db leveskocka (zöldséges és tyúkhús)
- 1 ek pesto
- 1 csipet chilipehely
- 2 ek főzőtejszín
- 2 db zsemle
- 30 g parmezán sajt
Elkészítés:
1) A krumplit meghámozzuk,
felkockázzuk, és forrásban levő vízbe dobjuk. A krumplinak kicsit több idő kell
a fövésre, mint a brokkolinak.
2) A brokkolit szétszedjük kis
csokrocskákra, majd bedobjuk a krumpli mellé. Annyi víz legyen rajta, ami éppen
elfedi. Hozzáadjuk a kétféle húsleves kockát, chilit, és 10 percig főzzük.
3) Amikor megfőtt, lemerünk belőle
2-3 csésze vizet, hogy a krémlevesünk sűrűbb legyen. Ezután hozzákeverjük a
pestot és a tejszínt.
4) Zsemlekockákat pirítunk: a
zsemlét 2-3 cm-es kockákra vágjuk, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A kockákat
egy tepsibe rakjuk, meglocsoljuk enyhén olívaolajjal, és 10 percig pirítjuk.
5) A pestos brokkolikrémet pirított
zsemlekockákkal és reszelt parmezánnal ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése