2014. június 17., kedd

Brokkoli krémleves pestoval

A sztori:
Kedvenc krémlevesem, melyek feldobtam egy kis maradék pestoval és pirítottam hozzá kenyérkockákat.

Hozzávalók:
  • 1 db brokkoli (nagy fej)
  • 3 közepes db burgonya
  • 2 db leveskocka (zöldséges és tyúkhús)
  • 1 ek pesto
  • 1 csipet chilipehely
  • 2 ek főzőtejszín
  • 2 db zsemle
  • 30 g parmezán sajt

Elkészítés:
1) A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és forrásban levő vízbe dobjuk. A krumplinak kicsit több idő kell a fövésre, mint a brokkolinak.
2) A brokkolit szétszedjük kis csokrocskákra, majd bedobjuk a krumpli mellé. Annyi víz legyen rajta, ami éppen elfedi. Hozzáadjuk a kétféle húsleves kockát, chilit, és 10 percig főzzük.
3) Amikor megfőtt, lemerünk belőle 2-3 csésze vizet, hogy a krémlevesünk sűrűbb legyen. Ezután hozzákeverjük a pestot és a tejszínt.
4) Zsemlekockákat pirítunk: a zsemlét 2-3 cm-es kockákra vágjuk, a sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A kockákat egy tepsibe rakjuk, meglocsoljuk enyhén olívaolajjal, és 10 percig pirítjuk.
5) A pestos brokkolikrémet pirított zsemlekockákkal és reszelt parmezánnal ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése