2014. június 19., csütörtök

Paradicsomos - cukkinis farfalle

A sztori: 
Megunhatatlan recept a zöldséges tészta, mivel rengetegféleképpen el lehet készíteni, minden attól függ, mi van a spájzban, vagy éppen a kertben. 

Hozzávalók:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 közepes db cukkini
  • 1 db zöldhagyma
  • 4 nagy db paradicsom
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál chiliszósz
  • 100 g mozzarella
  • 300 g farfalle tészta

Elkészítés:
  1. Megfőzzük a tésztát forró-lobogó vízben, annyi percig, ahány perc a zacskóra van írva, ekkor lesz a tészta „al dente”, azaz „éppen jó” az olaszok szerint.
  2. Elkészítjük a paradicsomos-cukkinis szószt: Igazából ide mehet be, ami a spájzban van, olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldhagymát is, majd az összes zöldséget, amit bele kívánunk rakni, kockákra vágjuk, és együtt pároljuk. (A receptben található zöldségek csak azt mutatják, én miket tettem bele, de nagyon finom lehet még a padlizsán, a gomba, akár a kukorica is a szószban!)
  3. A paradicsomot tesszük bele utoljára, és egy pohár vízzel felöntjük, hogy abban főjön a zöldséges szószunk kb. 10-15 percig. Sóval, oregánóval fűszerezzük, aki szereti a csípőset, az tehet bele chiliszószt, de egy kevés szójaszósz is nagyon finommá teszi!
  4. A tésztára helyezzük a szószt és a kockára vágott mozzarellát, és kész is a gyors, fűszeres pillangótészta!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése