2014. június 25., szerda

Feketeerdei sonkás - paradicsomos pizza

A sztori:
Most kedves barátaim, megosztom veletek a legjobb pizzaalap receptjét, a fenséges feltét már csak ráadás!

Hozzávalók:
Pizza alap:
  • 150 g rétesliszt
  • 100 g búzaliszt
  • 20 g élesztő
  • 2,5 dl langyos víz
  • 1 csipet só
  • 3 ek olívaolaj

Pizzaszósz:
  • 100 g paradicsompüré
  • 2 tk oregánó
  • 1 tk bazslikom
  • 1 tk rozmaring
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 csipet só

Feltét:
  • 100 g feketeerdő füstölt sonka
  • 100 g mozzarella
  • 2 nagy paradicsom
  • díszítésnek bazsalikom

Elkészítés:
  1. Elkészítjük a pizza alapját: ez egy már jól bejáratott, tuti pizzatészta recept, fontos, hogy kétféle lisztből készüljön. Először felfuttatjuk az élesztőt a langyos vízben, egy tálba szitáljuk a kétféle lisztet és jól összekeverjük. Hozzáadjuk az élesztőt, a sót és a 3 ek olívaolajat, majd addig gyúrjuk, míg össze nem áll, akkor jó, ha egy kicsit ragadós. 15 percet hagyjuk kelni.
  2. Elkészítjük a pizzaszószt: A paradicsompürét a felsorolt fűszerekkel ízesítjük, és készen is van a pizzaszószunk. Aki szereti a csípőset, az bártan adjon hozzá egy kis chilit is!
  3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A legnagyobb tepsinket kiolajozzuk egy picit, és a tésztát kinyújtjuk benne, valószínűleg nyomogatni kell, de ha jó a tésztánk, nem fog nagyon elszakadni. Fontos az olívaolaj!
  4. Ezután megkenjük pizzaszósszal és ráhelyezzük a feltéteket ízlés szerint. 15 percig sütjük, majd tálaljuk, friss bazsalikomlevéllel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése