2014. december 29., hétfő

Magos-sajtos roló

A sztori:
Most már szinte hagyománynak számít, hogy karácsonykor összejövünk a barátainkkal és ajándékozás helyett inkább sütisütő versenyt rendezünk. Én idén ezzel a csodás rolóval készültem, melyet a Lacitól kapott tortatálon tálaltam!


Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg natúr tömlős krémsajt
  • 10 dkg füstölt tömlős krémsajt
  • 10 dkg langyos vaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi fehérbors
  • 1 db tojássárgája
  • 50 g napraforgómag (magkeverék)
  • 15 dkg reszelt trappista sajt

Instrukciók:
  1. A leveles tésztát 1-1,5 cm széles csíkokra vágd hosszában, és sajtroló formára csavard fel. Ha nincs ilyen formád, fogj egy vastagabb fakanalat, csavarj rá alufóliát és erre csavard fel a levelestészta csíkokat, majd húzd ki a fakanalat, és így tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  2. Amikor készen vannak a rolók, kend meg őket a tojássárgával és szórd meg bőségesen a magkeverékkel, ami lehet simán napraforgómag vagy szezámmal, vagy magkeverék is.
  3. 200 °C-os sütőben kb. 10-15 percig süsd őket, amíg szép aranybarnára sülnek. Vedd ki őket a sütőből, hagyd egy kicsit kihűlni, és csak utána próbálkozz lehúzni őket az alufóliáról. Legyél óvatos, mert a rolók könnyen összetörhetnek!
  4. Készítsd el a sajtkrémet: gépi habverővel összekevered a krémsajtokat a puha vajjal, majd ízlés szerint borsozod, sózod.
  5. Tedd hűtőbe fél órára, hogy kissé megszilárduljon. Ha túlságosan lágynak ítéled meg, adj hozzá 1-2 ek lisztet, dolgozd a krémbe a habverővel.
  6. Ezek után nincs más hátra, mint hogy megtöltsd a rolókat a sajtkrémmel: habzsákba töltöd a krémet, megtöltöd a rolókat, a végét pedig reszelt trappistával torlaszolod el, hogy ne follyon ki a krém.
  7. Tálalás előtt tartsd hűtőben a rolókat, hogy megszilárduljon a krém!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése