A sztori:
Nem csak Halloweenra, hanem Karácsonyra is tökéletes előétel az enyhén csípős sütőtök krémleves, mely felmelegít a hideg téli napokon. Ha a receptből kihagyod a krémsajtot, akkor nagyon egészséges, diétás ételt kaphatsz!
Hozzávalók:
Instrukciók:
Nem csak Halloweenra, hanem Karácsonyra is tökéletes előétel az enyhén csípős sütőtök krémleves, mely felmelegít a hideg téli napokon. Ha a receptből kihagyod a krémsajtot, akkor nagyon egészséges, diétás ételt kaphatsz!
Hozzávalók:
- 2 kg sütőtök
- 2 teáskanál só
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 késhegynyi bors
- 1 kávéskanál chilipehely
- 1 db tyúkhús leveskocka
- 50 g pirított tökmag
- 10 dkg natúr krémsajt
- 50 g reszelt parmezán sajt
Instrukciók:
- A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk egy edénybe, majd annyi vezet engedünk rá, hogy még ne lepje el teljesen a víz.
- Sózzuk ízlés szerint, adjuk hozzá a tyúkhúsleves kockát, majd főzzük kb. 20 percig, amíg kissé pépes állaga lesz a levesünknek.
- Miközben várunk a levesre, a tökmagot megpörköljük sütőben, 200 °C-on, 10-15 percig.
- Botmixerrel pépesítjük a krémlevesünket, hozzáadjuk a szerecsendiót és a chilit, majd a krémsajtot, összedolgozzuk 1-2 percig, és már kész is!
- Pörkölt tökmaggal, reszelt parmezánnal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése