2014. december 25., csütörtök

Sütötök krémleves csípösen

A sztori:

Nem csak Halloweenra, hanem Karácsonyra is tökéletes előétel az enyhén csípős sütőtök krémleves, mely felmelegít a hideg téli napokon. Ha a receptből kihagyod a krémsajtot, akkor nagyon egészséges, diétás ételt kaphatsz!

Hozzávalók: 

  • 2 kg sütőtök 
  • 2 teáskanál só
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • 1 db tyúkhús leveskocka
  • 50 g pirított tökmag
  • 10 dkg natúr krémsajt
  • 50 g reszelt parmezán sajt


Instrukciók:
  1. A sütőtököt meghámozzuk és felkockázzuk egy edénybe, majd annyi vezet engedünk rá, hogy még ne lepje el teljesen a víz.
  2. Sózzuk ízlés szerint, adjuk hozzá a tyúkhúsleves kockát, majd főzzük kb. 20 percig, amíg kissé pépes állaga lesz a levesünknek.
  3. Miközben várunk a levesre, a tökmagot megpörköljük sütőben, 200 °C-on, 10-15 percig.
  4. Botmixerrel pépesítjük a krémlevesünket, hozzáadjuk a szerecsendiót és a chilit, majd a krémsajtot, összedolgozzuk 1-2 percig, és már kész is!
  5. Pörkölt tökmaggal, reszelt parmezánnal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése