A sztori:
2013. karácsonyi buliján ezzel a finomsággal indultam a sütisütő versenyen, és ha a párom nem csinált volna olyan finom baconos csavart sütit, én nyertem volna :)
·
1 csomag leveles tészta·
1 tojás sárgája
· 100 g teavaj
· 150 g krémsajt
· 1 csipet só
· 1 csipet őrölt fehérbors
· 200 g reszelt trappista sajt
2013. karácsonyi buliján ezzel a finomsággal indultam a sütisütő versenyen, és ha a párom nem csinált volna olyan finom baconos csavart sütit, én nyertem volna :)
Hozzávalók:
· 100 g teavaj
· 150 g krémsajt
· 1 csipet só
· 1 csipet őrölt fehérbors
· 200 g reszelt trappista sajt
Instrukciók:
- A leveles tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, vagy ha feltekert tésztát veszünk, akkor kitekerjük és félbe hajtjuk, hogy vastagabb legyen.
- Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a párnákat, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket és a tetejüket megkenjük tojássárgával.
- 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a sajtkrémet: nagyon puha vajat elektromos mixerrel habosra keverünk a krémsajttal, sóval és borssal.
- A trappista sajtot lereszeljük és elkészítjük a sajtos párnákat, majd tálcára helyezve hűtőben tároljuk, hogy a krém megszilárduljon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése