2014. december 15., hétfő

Sajtos párna

A sztori:
2013. karácsonyi buliján ezzel a finomsággal indultam a sütisütő versenyen, és ha a párom nem csinált volna olyan finom baconos csavart sütit, én nyertem volna :)

Hozzávalók:

·         1 csomag leveles tészta·         1 tojás sárgája
·         100 g teavaj
·         150 g krémsajt
·         1 csipet só
·         1 csipet őrölt fehérbors
·         200 g reszelt trappista sajt


Instrukciók:
  1. A leveles tésztát 1 cm vastagra kinyújtjuk, vagy ha feltekert tésztát veszünk, akkor kitekerjük és félbe hajtjuk, hogy vastagabb legyen.
  2. Közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a párnákat, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük őket és a tetejüket megkenjük tojássárgával. 
  3. 200°C-ra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
  4. Közben elkészítjük a sajtkrémet: nagyon puha vajat elektromos mixerrel habosra keverünk a krémsajttal, sóval és borssal. 
  5. A trappista sajtot lereszeljük és elkészítjük a sajtos párnákat, majd tálcára helyezve hűtőben tároljuk, hogy a krém megszilárduljon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése