A sztori:
Zsoldos Márti újabb rakott palacsinta receptje, nem kimondottan édesszájúaknak :-) Egyszerű és nagyszerű fogás ez a palacsinta, mert ezerféle képpen el lehet készíteni, csak az alapreceptet kell megtanulni. Remélem már Ti is kezditek elsajátítani!
A palacsintához:
-30 dkg liszt
-2 db tojás
-szódavíz
-4 dl tej
-csipet cukor
-olaj, só
-annyi virsli, ahány palacsintánk van
A zöldborsókrémhez:
-50 dkg zöldborsó
-egy evőkanál vaj
-két evőkanál tejföl
-só,bors
A palacsinta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük úgy,
hogy csomómentes legyen. Ajánlom a robotgépe tésztakeverő funkcióját! Rövid pihentetés után kisütjük forró serpenyőben, merőkanálnyi adagonként.
Ezután a zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd
összeturmixoljuk a vajjal, a tejföllel, a sóval , borssal. Sűrű kenhető krémnek
kell lennie.
A palacsinta közepére rendezzük a borsókrémet, majd egy
virslit is ráteszünk. Aztán téglalap alakúra hajtjuk, és a hajtással lefelé
jénaiba tesszük.
Tetejét megkenjük tejföllel, és sajtot reszelünk rá.
Közepesen meleg sütőben sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.
Még finomabb, ha füstölt virslivel készítjük.
Köszönjük szépen Márti!
Köszönjük szépen Márti!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése