2012. december 4., kedd

Virslis, zöldborsókrémes palacsinta


A sztori: 
Zsoldos Márti újabb rakott palacsinta receptje, nem kimondottan édesszájúaknak :-) Egyszerű és nagyszerű fogás ez a palacsinta, mert ezerféle képpen el lehet készíteni, csak az alapreceptet kell megtanulni. Remélem már Ti is kezditek elsajátítani!

Hozzávalók:

A palacsintához:
-30 dkg liszt
-2 db tojás
-szódavíz
-4 dl tej
-csipet cukor
-olaj, só
-annyi virsli, ahány palacsintánk van

A zöldborsókrémhez:
-50 dkg zöldborsó
-egy evőkanál vaj
-két evőkanál tejföl
-só,bors

Instrukciók: 
A palacsinta hozzávalóit egy nagy tálban összekeverjük úgy, hogy csomómentes legyen. Ajánlom a robotgépe tésztakeverő funkcióját! Rövid pihentetés után kisütjük forró serpenyőben, merőkanálnyi adagonként. 
Ezután a zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd összeturmixoljuk a vajjal, a tejföllel, a sóval , borssal. Sűrű kenhető krémnek kell lennie.

A palacsinta közepére rendezzük a borsókrémet, majd egy virslit is ráteszünk. Aztán téglalap alakúra hajtjuk, és a hajtással lefelé jénaiba tesszük.
Tetejét megkenjük tejföllel, és sajtot reszelünk rá.
Közepesen meleg sütőben sütjük, amíg a sajt meg nem pirul. Még finomabb, ha füstölt virslivel készítjük.

Köszönjük szépen Márti!
        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése