A sztori:
Olaszországi tartózkodásom alatt számos alakalommal készítettünk tortát az anyukával, az olaszok ezt főleg reggelire eszik, de tökéletes és egyszerű recept vendégek várására vagy egy csendes családi vasárnapi filmezéshez. Ennek a receptnek óriási sikere volt itthon, legfőképp a citromos máz miatt :)
Hozzávalók:
Torta
- 180 g liszt
- 100 g cukor
- 1 csomag sütőpor
- 50 g vaj
- 1 tojás
- 3 dl natúr joghurt
(- ha szeretitek a kókuszt, akkor tegyetek bele 4-5 evőkanál kókuszreszeléket is)
Citrommáz:
- 1 egész citrom leve
- 2-3 evőkanál kristálycukor
Instrukciók:
Öntsük egy tálba a lisztet, a sütőport és a cukrot. Adjuk hozzá a vajat, a tojást és a joghurtot. Robotgéppel dolgozzuk össze a masszát, ízlés szerint tegyetek bele akár citromhéj-reszeléket, én a kókuszt szeretem, attól kicsit keményebb lesz a torta. Ha szeretitek a mandulát, akkor a mandulareszelék is nagyon passzol az ízvilághoz. Amikor kész a tészta, kivajazzuk-lisztezzük a tortaformát, és beleöntjük a tésztát, előmelegített sütőben 180°C-on 30-45 percig sütjük. Onnan tudjuk, hogy megsült, ha egy hústűt beleszúrunk a tortába és már nem ragadnak rá darabkák.
Kivesszük a tortát és kicsit hűlni hagyjuk. Elkészítjük a mázat: lecsavarjuk a citrom levét egy kisebb tálkába, majd adagoljuk hozzá a cukrot. Akkor lesz elég, amikor nem folyékony de nem is teljesen sűrű a massza, látszódjanak még a kristályok, így lesz a díszítés szép és nem fogja a torta teljesen beszívni a mázat.
Tejbe mártogatva fennséges :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése