Erre a pizzára azt tehetsz, amit csak találsz a hűtőben, felvágottakat, szalámit, sajtot, zöldséget... most leírom, hogy én mit találtam...
Hozzávalók:
Pizza alap:
- fél kiló liszt
- 3 dl víz
- 12 g élesztő
- 10 g só
- egy csipetnyi cukor
- 4 evőkanál olívaolaj
Feltét:
- 2 dl paradicsompüré
- 1 evőkanál olívaolaj
- oregánó, bazsalikom
- virsli
- szalámi
- sajtok: trappista, gorgonzola
Instrukciók:
Elkészítjük a pizzát: a lisztet egy tálba tesszük, a közepén egy kis lyukat formázunk és belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk az előre fellangyosított vizet, a sót és a cukrot illetve az olíva olajat, ezeket összekeverjük és a tésztát állni hagyjuk 10 percre.
Egy nagy tepsit meglocsolunk egy kis olívaolajjal, a pizzatésztát kinyújtjuk a tepsiben és kész is az alapunk. Nekem ebben a tepsiben mindig négyzetes alakú lesz.
Elkészítjük a pizzaszószt: a paradicsompürét fűszerezzük, sózzuk, az oregánót és a bazsalikomot belekeverjük, majd a masszát eloszlatjuk a pizzán. A kiválasztott feltéteket rászórjuk a pizzára esztétikusan :) majd ráreszeljük a sajtokat, és 15 percre 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Elkészítjük a pizzaszószt: a paradicsompürét fűszerezzük, sózzuk, az oregánót és a bazsalikomot belekeverjük, majd a masszát eloszlatjuk a pizzán. A kiválasztott feltéteket rászórjuk a pizzára esztétikusan :) majd ráreszeljük a sajtokat, és 15 percre 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése