2013. január 17., csütörtök

Sajtos-tejfölös penne

A sztori:
Ez egy iszonyatosan egyszerű recept, a szokásos sajtos-tejfölös tészta, csak egy picikét szebb kivitelezésben, sütőben sütve, extra hozzávalókkal. ajánlom ezt a receptet azoknak, akik nem tudnak főzni, de mégis picit másra vágynak, és maguk szeretnék elkészíteni.

Hozzávalók:
 - 400 g penne tészta, én színeset vettem
 - 3 dl tejföl
 - 1 tojás
 - 1 paradicsom
 - só
 - olívaolaj
 - egy kis sajt

Instrukciók:
A színes tészta csak esztétikailag különbözik más tésztáktól, én nagyon szeretek vele dolgozni, mert minden egyszerű ételt feldob. Kifőzzük a tésztát, azaz forró, sós vízbe tesszük 10 percre, majd leszűrjük, így kapjuk a pasta al dente-t, azaz az éppen jó keménységű tésztát. Jénai tálba tesszük, a paradicsomot felkockázzuk, a tejföllel elkeverjük a tojást és a sót, majd a tésztát, a masszát és a paradicsomot összekeverjük. Tetejére ráreszeljük a sajtot, meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, majd a sütőbe tesszük 200°C-on kb 15-20 percre, amíg a sajt meg nem pirul.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése