2013. január 17., csütörtök

Csokis sajttorta ( ahogy a McCaféban láttad)

A sztori:
A sajttorta a legfinomabb édesség, amit csak el tudok képzelni, és ha jártál már a McCaféban, és kóstoltad az ő sajttortájukat, tudod, miről van szó. Most megmutatom neked, hogy én hogyan készítettem el karácsonyra a családnak ezt a mennyei krémes finomságot. Köszönöm a közreműködést Erának :)

Hozzávalók:
Az alaphoz:
 - 25 dkg teljes kiőrlésű keksz, én a Győri édes zabfalatokat ajánlom!
 - 15 dkg vaj

Krém:
 - 500 g tejszínes natúr krémsajt, Philadelphia krémsajt
 - 2 evőkanál cukor
 - egy kanál liszt
 - 3 tojás
 - 70 g tejföl
 - vaníliaaroma, vagy vaníliás cukor
 - 1 tábla étcsoki

Instrukciók:
Először a torta alapját kell megcsinálni, a zabfalatokat ledarálod és összekevered a megolvasztott vajjal. Utána kivajazol egy kerek tortaformát és a keksz masszával kibéleled az alját és előmelegített 180°C-os sütőben sütöd 10 percig, ha készen van, tedd félre, hogy langyossá váljon és készítsd el a krémet.

A krémsajtot keverd el a cukorral, liszttel, tejföllel, ízesítsd a vaníliával, majd a 3 tojást egyenként tedd bele. Robotgéppel keverd habosra, és oszlasd el a megsült piskóta tetején. Az egészet rakd újra sütőbe, és süsd még 45-60 percig, amíg a torta teteje egy picit megpirul. Az étcsokit vágd kockákra, és a 30. sütési percnél szórd a torta tetejére. Ha megsült, tedd hűvös helyre pár órára, hogy megdermedjen, és utána fel lehet vágni és tálalni. Egyszerű, gyors, mesés torta!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése