2013. július 13., szombat

Bundás cukkini


A sztori:

A cukkini nem csak finom, de nagyon egészséges zöldség, mivel íze semleges, így számtalan variációban elkészíthető és fűszerezhető. A tökfélék családjába tartozik, vannak kisebb és nagyobb fajtái is. Alacsony az energiatartalma, ezért kitűnően jó a diétás ételekhez. Én most egy nagyon finom, köretként is használható receptet mutatok be. 


Hozzávalók:

 - 2 nagyobb cukkini
 - 20 dkg liszt
 - 2 tojás
 - 2 dl sör
 - só
 - zöldfűszerek
 - olaj a sütéshez


Instrukciók:

A cukkiniket nem kell meghámozni, csak alaposan megmosni, majd sajtszeletelővel vékonyra várni. Besózzuk és hagyjuk, hagy eressze a levét. Közben megcsináljuk a bundát, a sörtésztát: a tojások sárgáját elválasztjuk a fehérjétől, a fehérjét kevés sóval habosra verjük. A lisztet, a tojássárgát ás a sört összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a masszához a felvert tojásfehérjét. Ízlés szerint ízesíthetjük a masszát oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemmel, akár szezámmaggal is. 
Felmelegítjük az olajat, sütésre készre. A cukkiniket lecsöpögtetjük, majd megmarkoltunk pár darabot és egyben beledobjuk a sörtésztába, megforgatjuk, és hirtelen a forró olajba dobjuk. Kb. 2-2 percig sütjük mindkét oldalát és kiszedjük olajszívó papírra. Miután mindet kisütöttük, magában vagy zöldségekkel, húsokkal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése