2013. augusztus 16., péntek

Frappé

A sztori:

Ha Görögországban jártok, mindenképpen ki kell próbálnotok a görög frappét! Ez egy nemzeti ital, a tengerpartok, strandok környékén előszeretettel forgalmazott és fogyasztott hűsítő kávé. Elkészítése nagyon egyszerű, bár szükség van hozzá eredeti Nescafé Frappé -hoz!


Hozzávalók:
 - 2 teáskanál Nescafé Frappé
 - 1 teáskanál cukor
 - 1 dl hidegvíz
 - 3 dl tej
 - 3 jégkocka

Instrukciók:

Minden hozzávaló ízlés szerint variálható! Attól függően, hogy milyen erős kévét szeretnénk, 1-2 teáskanál Nescafé Frappé port teszünk a pohár aljára, majd ízlés szeint édesítjük cukorral, mézzel vagy édesítőszerrel. Hozzáadjuk az 1 dl vizet, és turmixbottal 5 mp-ig felverjük, ettől lesz a Frappénk jó habos! Ezután jégkockát adunk hozzá, tejet, szívószálat, és kész is a görög tengerpartot idéző Frappé!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése