A sztori:
Judit barátnőm megkérdezte tőlem, hogyan kell zöldborsó főzeléket készíteni, mivel a párja egészségesen akar táplálkozni. Szerintem a sima magyar zöldborsófőzelék nem valami diétás, mert telerakjuk cukorral és liszttel. Azonban egy kis odafigyeléssel ezt az étket is diétássá lehet varázsolni!
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 20 ml tejszín
- 1 ek zabliszt
- 1 tk citrombors
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek xilit (vagy porrá zúzott édesítőszer)
- víz
- 2 tojás
Instrukciók:
A borsót beletesszük a lobogó vízbe, és 10 percig puhára főzzük, közben borsozzuk és beletesszük az édesítőt. A citrombors kellemes citromos-csípősebb ízt ad, így nem szükséges a só használata, a xilit pedig 40%-al kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a sima cukor, így diétára ajánlott.
A zablisztet és a pirospaprikát a tejszínben csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk a borsóhoz és még 5-8 percig főzzük.
A 2 tojásból tükörtojást készítünk és együtt tálaljuk a zöldborsófőzelékkel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése