2013. szeptember 19., csütörtök

Gombakrém

A sztori:
Kiskoromban nagyon nem szerettem a gombát, ez valószínűleg azért volt, mert anyukám nem szerette és sosem főzött nekünk. Így a húszas éveim közepére azonban nagyon is megkedveltem ezt az alapanyagot és elkezdtem kísérletezgetni vele. Az első alkotásom a gombakrémleves, amiről megállapíthatjuk, hogy ronda és finom!

Hozzávalók:

  • 500 g csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 ek liszt
  • 3 ek tejföl
  • 1 leveskocka (zöldséges)
  • feketebors
  • petrezselyem
Instrukciók:
A gombát felvágjuk, nem kell túl apróra, a hagymát is felszeleteljük és olívaolajon megdinszteljük. Adunk hozzá egy kis sót, ez kihozza a gombából a vizet, és hagyjuk elfőni. Ekkor hozzáadjuk a leveskockát, megborsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 5 percig puhára főzzük a gombát. Ezalatt a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, felhígítjuk a gomba levével és hozzáadjuk a leveshez. Kézimixerrel pürésítjük a krémünket, ha túlságosan híg, hozzáadunk még egy kis tejfölt, ha pedig sűrű, akkor hígítjuk egy kis vízzel. A végén apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, a tetejét pedig díszíthetjük parmezánnal vagy pirospaprikával is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése