A sztori:
Kiskoromban nagyon nem szerettem a gombát, ez valószínűleg azért volt, mert anyukám nem szerette és sosem főzött nekünk. Így a húszas éveim közepére azonban nagyon is megkedveltem ezt az alapanyagot és elkezdtem kísérletezgetni vele. Az első alkotásom a gombakrémleves, amiről megállapíthatjuk, hogy ronda és finom!
- 500 g csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 5 ek olívaolaj
- 1 ek liszt
- 3 ek tejföl
- 1 leveskocka (zöldséges)
- só
- feketebors
- petrezselyem
Instrukciók:
A gombát felvágjuk, nem kell túl apróra, a hagymát is felszeleteljük és olívaolajon megdinszteljük. Adunk hozzá egy kis sót, ez kihozza a gombából a vizet, és hagyjuk elfőni. Ekkor hozzáadjuk a leveskockát, megborsozzuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 5 percig puhára főzzük a gombát. Ezalatt a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, felhígítjuk a gomba levével és hozzáadjuk a leveshez. Kézimixerrel pürésítjük a krémünket, ha túlságosan híg, hozzáadunk még egy kis tejfölt, ha pedig sűrű, akkor hígítjuk egy kis vízzel. A végén apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, a tetejét pedig díszíthetjük parmezánnal vagy pirospaprikával is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése