2013. szeptember 10., kedd

Zöldséges Risotto

A sztori:
Egy csodaszép kora-őszi napon gondoltam főzök valami könnyűt, de egészségeset a hűtöm tartalmából. Tele volt maradék zöldségekből, így úgy döntöttem, ebből "risotto" lesz! A receptben leírt zöldségekből kevesebbet, de akár többet is fel lehet egyszerre használni!
Hozzávalók:
- 2 bögre rizs
- 8 dl víz
- 1 nagy cukkini
- 2 fej hagyma
- 1 zöldhagyma
- 1 piros kaliforniai paprika
- 4 nagy paradicsom
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk Vegeta
- 2 tk oregánó
- 2 tk chilliszósz



Instrukciók:

Kifőzzük a rizst: 2 bögre rizshez 4 bögre vizet öntünk, majd felforraljuk, és kb. 15-20 percig főzzük. Amikor kész, fedővel lefedjük és dagadni hagyjuk.

Elkészítjük a zöldséges szószt: Igazából ide mehet bele, ami a spájzban van! Olajon az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldhagymát is, majd az összes zöldséget, amit bele kívánunk rakni, kockákra vágjuk, és együtt pároljuk. (A receptben található zöldségek csak azt mutatják, én miket tettem bele, de nagyon finom lehet még a padlizsán, a gomba, akár a kukorica is a szószban!) A paradicsomot tesszük bele utoljára, és egy pohár vízzel felöntjük, hogy abban főjön a zöldséges szószunk kb. 10-15 percig. Sóval, oregánóval fűszerezzük, aki szereti a csípőset, az tehet bele chilliszószt, de egy kevés szójaszósz is nagyon finommá teszi!

Tálalás: A rizsre helyezzük a szószt, és kész is a gyors, fűszeres vega rizs!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése