2013. október 10., csütörtök

Carbonara spagetti

A sztori:

Olaszországban töltött 1 évem alatt tanultam meg ezt a receptet is az olasz mammától. Főként a hűvös téli napokon csinálnak carbonara-t, mivel nagyon magas kalóriatartalma miatt nem kifejezetten tartozik az egészséges ételek közé, de télen talán megengedett ;)
A magyar receptekkel ellentétben az autentikus olasz carbonara-ban nincsen vaj vagy tejszín, csak simán tojás meg keménysajt. Isteni és gyorsan elkészíthető fogás, garantált a siker!


Hozzávalók:


  • 350 g spagetti tészta
  • 150 dkg erdélyi szalonna
  • 5 db tojás
  • 100 g pecorino sajt (vagy parmezán)
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál só

Instrukciók:

Kifőzzük a tésztát al dente (félkemény)
A szalonnát kis kockákta vágjuk, majd egy serpenyőben ropogósra sütjük.
Felverünk 4 tojássárgáját plusz egy egész tojást, hozzáadjuk a sót, borsot és a darált pecorino/parmezán sajtot. 
A leszűrt spagettit a ropogós baconhoz adjuk, megforgatjuk benne háromszor, majd takarék lángra tesszük. Hozzáöntjük a tojásos masszát, majd lekapcsoljuk a tűzhelyet. A carbonara attól lesz olyan, amilyen kell lennie, hogy a tojás nem keményedik meg a tésztán, hanem egy lágy, selymes  rétegben bevonja. Magas kalóriatartalmú étel, de nagyon egyszerű és roppant finom! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése