A sztori:
Elindult a gombaszezon és így megpróbálom minél több felhasználási formáját kipróbálni eme fenséges ételnek! Egy wellness oldalon találtam a receptet és nagyon megtetszett az egyszerűsége.
- 15 közepes db csiperkegomba
- 1 közepes db vöröshagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál citrombors
- só ízlés szerint
- 1 teáskanál petrezselyem
- 1 ek olívaolaj
Instrukciók:
- A gombát megmossuk, a szárát leválasztjuk a kalapjáról. A szárakat apróra daraboljuk, így teszünk a hagymával is, olívaolajon megdinszteljük együtt.
- Sózzuk, borsozzuk, fokhagymanyomóval nyomjunk át 2 fokhagymát, adjuk hozzá a töltelékhez, majd amikor a gomba megpuhult, adjunk hozzá citromlevet és a petrezselymet.
- A sütőt 200°C-ra előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a gombákat, és megtöltjük őket bőségesen a töltelékkel.
- 20 percre a sütőbe tesszük, ezalatt szépen megbarnul. Rizibizivel tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése