2013. október 13., vasárnap

Töltött gombafejek


A sztori:
Elindult a gombaszezon és így megpróbálom minél több felhasználási formáját kipróbálni eme fenséges ételnek! Egy wellness oldalon találtam a receptet és nagyon megtetszett az egyszerűsége.



Hozzávalók:

  • 15 közepes db csiperkegomba
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 teáskanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál citrombors
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 1 ek olívaolaj

Instrukciók:
  1. A gombát megmossuk, a szárát leválasztjuk a kalapjáról. A szárakat apróra daraboljuk, így teszünk a hagymával is, olívaolajon megdinszteljük együtt.
  2. Sózzuk, borsozzuk, fokhagymanyomóval nyomjunk át 2 fokhagymát, adjuk hozzá a töltelékhez, majd amikor a gomba megpuhult, adjunk hozzá citromlevet és a petrezselymet.
  3. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a gombákat, és megtöltjük őket bőségesen a töltelékkel.
  4. 20 percre a sütőbe tesszük, ezalatt szépen megbarnul. Rizibizivel tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése