2013. október 4., péntek

Zabos-diós keksz

A sztori:
Az egészséges életmód témakörben főzőcskézek, sütögetek mostanában, szerencsére rengeteg recept található az interneten, és arra jöttem rá, hogy lehet nagyon finomat létrehozni jó alapanyagok segítségével, az élvezeti értékén viszont nem veszít az étel (ez esetben süti). Ez a keksz nagy sikernek örvend mind a családom, mind a barátaim körében is!


Hozzávalók:


  • 20 dkg zabpehely, durván tört szemű
  • 10 dkg zabliszt
  • 10 dkg Ráma
  • 1 tojás
  • 1 tk fahéj
  • fél kk szódabikarbóna
  • 5 ek akácméz
  • fél bögre tört dió
Instrukciók:
A lisztet, zabot, szódabikarbónát egy tálba öntjük, a Rámát mikróban kicsit megolvasztjuk, hozzáadjuk a tésztához a fahéjjal, tojással, mézzel együtt és elkeverjük. Ennek a tésztának sosem lesz teljesen homogén állaga, kicsit törékeny lesz, de ettől lesz finom. Ha valaki mégis puhábbat szeretne, adjon hozzá még egy tojást. A sütőt 160°C-ra melegítjük, a legalacsonyabb fokozatra, mivel ez a süti hajlamos odaégni. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztából vékony, 1 cm magas kekszecskéket formázunk. A tetejét megkenjük egy kis mézzel és belenyomkodjuk a diódarabokat. Figyeljünk, hogy ne égjen le, kb 10 percig sütjük, tea mellé kitűnő desszert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése